ÇOCUĞUMUN MATEMATİĞİ SEVMESİ İÇİN NELER YAPABİLİRİM?

Matematik öğrenme güçlüğü, matematik kaygısı veya travma yaşayan çocuklar bu dersi tabi ki sevmezler. Matematik dersi, sınavları veya matematik ile ilgili herhangi bir şeyle karşılaştıklarında nahoş duygular deneyimler ve kaçınmak isterler.

Çocuğunuzun matematik dersini sevmesi veya en azından bağ kurması için sizin de yapabileceğiniz şeyler var:

  • Günlük hayatın içerisinde birçok şeye karar verirken farkında olmasak da matematikten faydalanırız. Basit işlemlerden daha kompleks problem çözme süreçlerine kadar birçok noktada ihtiyaç duyarız matematiğe. Çocukların bu konudaki farkındalıklarını artırmak, matematikle bağ kurmalarını ve günlük hayatlarında kullanmak için motivasyon duymalarını sağlayacaktır. Evle veya işinizle ilgili basit hesaplama işlemlerini çocuğunuza yaptırabilir, sorumluluk ve beceri deneyimi yaşamasını sağlayabilirsiniz
  • Çocukluğunuzda matematik dersi ile aranız iyi değilse çocuğunuzla benzer kaygı duygularını yaşıyorsanız, bunları çocuğunuza anlatmamaya çalışın. Matematikle yeniden tanışmanız ve kendi korkularınızı yenmeniz çocuğunuz için harika bir fırsat yaratabilir. Bu konuda destek alabilirsiniz. Matematik hakkında konuşma şekliniz çocuğunuzun matematik ile ilgili olan duygularını etkileyecektir.
  • Çocuğunuzun yaşına uygun öğrenme standartlarını öğrenin. Bu standartlara bağlı olarak günlük hayatta matematikle bağ kurmasını sağlayabilirsiniz.
  • Dehb’e bağlı öğrenme güçlüğü yaşayan bir çocuğunuz varsa ödevlerini yaparken yanında olmanızı isteyecektir ve ödevlere sık sık ara verecektir. Buna hazırlıklı olun ve bu süreci anlayışla karşılayın. Eğer bu süreç karşısında sabırsız davranıyor ve anlayış geliştiremiyorsanız herhangi bir öğrenme travması geliştirmemek adına ödevlerle ilgili destek alın.
  • Dikkati olumsuz etkileyen unsurlara karşı çalışma rutinleri oluşturmak önemlidir. Her gün aynı saat ve sıklıkta aynı yerde ödev yapıyor olmanız işinizi kolaylaştırır.
  • Bu rutinleri oluştururken, ev içi dinamiklerinizi, çocuğunuzun kimliğini ve öğrenme stilini dikkate alın. Hazır paket oluşturulmuş çalışma programlarından daha ziyade çocuğunuz ve siz birlikte bir program hazırlayın gerekli yerlerde dönüştürmekten kaçınmayın. En iyi rutinler deneye yanıla oluşturulurlar, esnek olmaktan kaçınmayın.
  • Evde akıl- zeka, strateji veya matematik oyunları oynayabilirsiniz. Birlikte olmaktan keyif aldığınız ve düşünce pratikleri yaptığınız zamanlar yaratmış olursunuz bu şekilde.
  • Matematik ile ilgili kitaplar, hikayeler okuyabilirsiniz. Matematiksel anlamları ifade eden kavramlarla ilgili konuşabilir, sohbetler edebilirsiniz.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir